Κατασκευαστές
Κατηγορίες
Banner Αριστερο 1 [200xX]
Πληροφορίες
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερο 2 [200xX]
Bασικά Συστατικά » Λάδι jojoba

Λάδι jojoba: Διατροφή

 

Ο θάμνος jojoba (Simmondsia chinensis - buxaceae) κατάγεται από την έρημο της Σονόρα στα βορειοανατολικά του Μεξικού και την έρημο Mojave στη νοτιοανατολική Αριζόνα και τη νότια Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες). Ο καρπός του jojoba περιέχει ένα σπόρο μήκους 2 έως 4εκ που μπορεί να αποθηκευτή για χρόνια χωρίς να χάσει καμία από τις ιδιότητές του. Από τους σπόρους εκχυλίζεται υγρό κερί ή έλαιο jojoba. Αυτό είναι το μοναδικό υπάρχον υγρό φυτικό κερί.

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής, αποδίδοντάς του μαγικές ιδιότητες, χρησιμοποιούσαν το jojoba ως μαλακτικό μαλλιών, συντηρητή για τα τρόφιμα και ακόμη ως φάρμακο, για να προστατεύουν το δέρμα από την ισχυρή ακτινοβολία του ήλιο της ερήμου. Το έλαιο από το σπόρο jojoba δεν είναι ένα λίπος, αλλά ένα βιοδιασπώμενο και μη τοξικό υγρό κερί που λαμβάνεται με ψυχρή συμπίεση των σπόρων. Το 96% της συνολικής συνθέσεως του περιέχει Ceramides. Αυτό το υψηλό επίπεδο της Ceramide είναι αυτό που δίνει εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα και την οξείδωση, αποτρέποντας την αλλοίωση του από το πέρασμα του χρόνου και συμβάλλοντας στη διατήρηση των ιδιοτήτων του. Το λινολεϊκό οξύ στο λάδι jojoba παίζει ρόλο στην αναγέννηση των κυττάρων και με τις πρωτεΐνες κερατίνης μπορεί να συμβάλει στην διατροφή του τριχωτού της κεφαλής και να ενισχύσει κρατώντας τα μαλλιά υγιή.

Το γεγονός ότι το λάδι jojoba δεν αλλοιώνεται το κάνει ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα συνηθισμένα φυτικά έλαια για χρήση σε τρόφιμα και καλλυντικά, λιπαντικά, αρωματοποιία, καύσιμα, κεριά, πλαστικά κλπ .Η μοριακή δομή του λαδιού jojoba είναι καθαρή και πρακτικά απαλλαγμένη από ακαθαρσίες. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα έλαια, το λάδι jojoba δεν είναι λιπαρό και κολλώδης στην αφή. Αφήνει το δέρμα απαλό, λείο και καλά ενυδατωμένο μετά την κανονική χρήση του

Η σειρά βαφών GLOSS  τόνο στον τόνο περιέχει λάδι jojoba, το οποίο κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και πιο μαλακά, συμβάλλοντας στην αναδόμησης τους και ενεργεί κατά της λιπαρότητας και του ξηρού δέρματος του τριχωτού.

Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Banner Δεξί 1 [200xX]
Banner Δεξί 2 [200xX]
Banner Δεξί 3 [200xX]